22.6 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncăieraţi de presă

Încăieraţi de presă

Primarul Antonie Solomon l-a contrat pe şeful său pe linie de partid, senatorul Radu Berceanu, din cauza unor declaraţii pe care acesta le-ar fi făcut la adresa sa într-un săptămânal local. Senatorul a spus însă că vorbele i-au fost scoase din context.

„Antonie Solomon este opţiunea numărul unu în ceea ce priveşte candidatul desemnat de PD pentru a câştiga Primăria Craiova, însă până în 2008 se pot schimba multe. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat cu Ralu Filip“. Aceasta a fost declaraţia care l-a scos ieri din sărite pe primarul Antonie Solomon. „Sunt scârbit de ceea ce se întâmplă în politica Doljului. Eu nici la beţie nu pot să vorbesc aşa. A fost o declaraţie deranjantă pentru mine“, a răbufnit Solomon, ameninţând că va pleca din partid dacă nu va fi desemnat candidat al PD pentru scaunul de primar la alegerile din 2008.
„Dacă nu voi fi candidatul PD, mă gândesc să plec din partid. M-aş duce oriunde, mai puţin la PSD, unde nu m-aş întoarce niciodată, deşi convingerea mea este de sorginte social – democrată. În momentul ăsta eu comunic bine cu toată lumea din PD“, a declarat preşedintele PD Craiova.

Berceanu: „Ziarista e de vină“

Senatorul Radu Berceanu a negat că s-ar fi exprimat în felul acesta şi a acuzat-o pe ziarista care i-a pus întrebările că i-a scos declaraţiile din context. „Era o ziaristă care m-a întrebat la telefon dacă  Solomon va fi candidatul PD la primărie. I-am răspuns că Solomon este candidatul nostru de principiu, fără nici o problemă, dar că nu ştiu ce va fi peste un an, că nu ştiu dacă mai trăiesc peste un an. Declaraţia cu Ralu Filip se referea la mine, nu la Solomon. Oricum, domnul Solomon să fie sănătos, dacă reacţionează emoţional şi face astfel de declaraţii“, a spus Radu Berceanu, preşedintele PD Dolj.
Secretarul general al PD Dolj, Gelu Vişan, s-a declarat puţin amuzat de reacţia primarului Antonie Solomon şi a precizat că, procedural, forurile de conducere ale partidului anunţă nominalizarea unui candidat în preajma alegerilor. „După ce a devenit preşedinte la PD Craiova, este clar că Antonie Solomon este principalul candidat 99,9%, dar deciziile se iau la momentul respectiv. Nu suntem acoperiţi de statut dacă îl anunţăm cu un an înainte“, a spus Vişan. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII